voor rust in je hoofd

Strand 1000x250

Waar komt je gedrag vandaan? Hoe kan het dat we zo enorm veel van elkaar verschillen?
Er valt veel over te vertellen en schrijven, maar in het kort komt het erop neer dat het een combinatie is van je familiesysteem, van je aanleg en van je opvoeding. De basis van je huidige /  volwassen gedrag wordt al voor je geboorte gelegd. Het is heel interessant om dit te bekijken vanuit het familiesysteem, maar dat is een verhaal apart. Het lijkt vaak of je bepaalde karaktertrekken geërfd hebt. Niet alleen van je ouders, wellicht ook dat je heel sterk op je oom of tante lijkt.

Kernwaarden
Diep van binnen bevinden zich je kernwaarden. Dingen die je al vroeg geleerd hebt gekregen, die zo diep in je karakter ingeprent zijn, dat er helemaal geen zijn heeft deze te proberen te veranderen.
We hebben allemaal kernwaarden, we weten eigenlijk best goed wat goed is en wat niet. Niemand kan je deze kernwaarden afpakken.

Attitude en houding
Dit zijn kwesties, waarover je een mening hebt gevormd op basis van je eigen ervaringen, conclusies die je hebt getrokken door ervaringen op school, je baan etc.

Resultaat
De combinatie van je kernwaarden en de houding maken dat je kiest voor een bepaald gedrag. Dit is je basisgedrag, de persoon die je het liefst wil zijn.

 

HET BASISGEDRAG IS HET GEDRAG DAT JE IN VOLLEDIGE VRIJHEID VERTOONT ZONDER INVLOED VAN EXTERNE FACTOREN. 1

 

Wat zien anderen?
De mensen in je omgeving zien, want gedrag is iets dat je kunt zien, kunt waarnemen, is het aangepast gedrag. Dat masker, dat je in bepaalde situaties opzet, die rol die je op je neemt.
Thuis heb je weer een ander masker op dan op je werk of bij je schoonouders. De omgeving bepaalt je gedrag, onbewust of bewust. 

 

 

We beinvloeden elkaar

 

 

DISC gedragsanalyse
Met de DISC gedragsanalyse wordt jouw unieke gedragsstijl in kaart gebracht. Dit inzicht maakt het makkelijker om te reflecteren op je gedrag. Met het herkennen van jouw persoonlijke analyse en een persoonlijke uitleg van DISC in de nabespreking, word je bewust van jouw persoonlijke gedragsstijl.

De DISC methode is gebaseerd op het principe dat menselijke gedragstypen in vier groepen op te delen zijn: D (Dominant), I (Inspirerend), S (Stabiel) of C (Correct). In 1956 publiceerde de arbeids- en organisatiepsycholoog Walter Vernon Clarke een persoonlijkheidstest op basis van de DISC. Deze wordt ingezet bij werving en selectie, coaching, professionalisering van teams. Belangrijk om te weten is, dat niemand slechts in één hokje past en dat iedereen in bepaalde mate aan alle vier de eigenschappen voldoet en verder dat er bij de meeste mensen wel een gedragsstijl is die bij hen domineert.

Gedragstypes
Er zijn vier hoofdcategorieën van gedragstypes die in de DISC methode worden gehanteerd. In deze methode wordt ook gewerkt met kleuren voor de verschillende communicatiestijlen.

 

DISC 788 x 788 px 300 x 300 px 1

 

De extraverte denker is vurige rood.


De extraverte voeler is zonnige geel.


De introverte voeler is aardse groen.


De introverte denker is koele blauw.

 

 

 

 

Wordt het je al een beetje duidelijk wat jouw -in aanleg- de meest gebruikte communicatiestijl is?


Je kent vast wel iemand, die over kwaliteiten beschikt, die je zelf graag zou willen hebben. Misschien ben je stiekem wel een beetje jaloers op deze persoon.
Misschien wil jij ook wel misschien wil je ook 1

Ik leer je graag hoe je zo kunt worden!

Maar, misschien herken je dit wel bij jezelf

misschien wil je ookniet


Ik leer je graag hoe je je eigen valkuilen kunt ontdekken en wat je kunt doen om ze te omzeilen.

 

De DISC methode laat zien welke gedrags- en communicatievoorkeursstijlen je hebt. DISC zegt dus iets over je persoonlijkheid:

  • Hoe je graag communiceert met anderen.
  • Hoe je behandeld wilt worden.
  • Hoe je effectief kunt samenwerken.
  • Welke omgeving je voorkeur heeft.
  • Hoe je gemotiveerd raakt.

Een Drijfverentest of Drijfverenanalyse meet waardoor je wordt gemotiveerd. De meeste Drijfverenanalyses worden ingezet op de werkvloer en de drijfveren die gemeten worden zijn dan ook vaak werk gerelateerde drijfveren.

 

Disc beschrijft

 

DISC Gedragsanalyse inclusief (online) nabespreking.

Voor wie
Dit is bedoeld voor iedereen die een inspirerend en praktisch instrument wil hebben voor persoonlijke ontwikkeling. Een DISC profiel wordt ook wel DISC gedragsanalyse genoemd. Het kan ingezet worden voor jou alleen en ook voor voor groepen bij coaching en training. De kleuren zijn handig en praktisch toe te passen.

Dit is geen test, want goed of fout bestaat hier niet.  Je krijgt door middel van de DISC methode een helder inzicht in jouw gedrag en dit zal je veel leren over de communicatie met jezelf en anderen.

De aanpak
Na inschrijving ontvang je een link waarmee je een digitale vragenlijst kunt beantwoorden. Hieruit komt een gedragsanalyse. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Nadat jouw profiel is aangemaakt maken we een afspraak om het profiel uitgebreid uit te leggen. Dit (online) gesprek zal circa 1 uur duren. 

Persoonlijkheidsanalyse
DISC is weliswaar een persoonlijkheidsanalyse, echter brengt het niet je gehele persoonlijkheid in beeld. DISC geeft jouw meest zichtbare gedragsstijl weer. Met een DISC gedragsanlyse leer je je eigen gedragsstijl en kennen. Ook leer je te herkennen wat de gedragsstijl van de ander is. Met deze kennis kun je je communicatiestijl beter afstemmen en zal je meer rendement halen uit je relaties. de DISC methode geeft dus weer hoe je doet!

Dus, nogmaals 

Disc beschrijft

  

Drijfverenanalyse
De Drijfverenanalyse brengt de meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Het geeft inzicht in waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat je motiveert. Een drijfveer geeft weer wat je belangrijk vindt in het leven en vanuit welke situaties je geneigd bent om in actie te komen.

Zo ziet een DISC gedragsanalyse eruit
Download hier een voorbeeld. Ik vind het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden, zodat je een goede uitleg krijgt na een analyse door dit instrument. Ik ben gecertificeerd om deze analyses te mogen afnemen en te bespreken.

Persoonlijk ontwikkelbudget inzetten
Je kunt je persoonlijk ontwikkelbudget goed inzetten om inzicht te krijgen in jouw eigen gedragsstijl en motivatie. We bespreken vervolgens je profiel. Jouw vragen staan centraal in het gesprek.  Ik help je bij het inzichtelijk krijgen van jouw ontwikkelbehoefte.


Online coachsessie DISC gedrags- en drijfverenprofiel

Wil jij inzicht in jouw persoonlijke ambities en doorgroeimogelijkheden? Begin dan met zelfinzicht door een DISC gedrags- en drijfverenprofiel te maken en dit vervolgens te bespreken.
Je krijgt - op basis van jouw analyse-  inzicht in waar je op dit moment staat. Ook krijg je persoonlijke tips, zicht op jouw ontwikkelpunten en kun je richting geven aan jouw volgende stap in het waarmaken van je dromen en ambities.

Een online coachsessie DISC gedrags- en drijfverenprofiel bestaat uit

  • Een DISC gedragsanalyse
  • Een drijfverenanalyse
  • Persoonlijke online nabespreking van 1,5 uur 

Hoe werkt het?
Je ontvangt per mail een persoonlijke uitnodiging om je DISC gedrags- en drijfverenprofiel online in te vullen. Dit kost je ongeveer 20 minuten. Nadat je het hebt ingevuld, ontvang je op werkdagen binnen 24 uur jouw uitgebreide profiel in de mail. We maken een afspraak om het profiel online te bespreken. De nabespreking is 1,5 uur.

Investering
De investering voor een DISC gedrags- en drijfverenprofiel, inclusief online persoonlijke nabespreking is € 395,- excl. BTW.


Ja ik wil
Een goede keuze!

Hartelijke groet,
Susanne

 

 

 

 

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.