voor rust in je hoofd

Omslag website kip 1000 250 1

Bewustwording

behoefte tw

Een cliënt -laten we haar Karin noemen (dit is niet haar echte naam) die onlangs bij me was, vertelde dat ze een sterke behoefte had aan de goedkeuring van haar man. Om de goedkeuring te krijgen, deed ze alles precies zoals hij het graag wilt.

Iedere dag vertelde haar man haar hoe blij hij is met alles wat ze (voor hem) doet. Bij Karin kwam dit niet binnen, sterker nog, ze vertelde mij dat hij dat toch niet meent en dat hij dat zegt zodat ze meer dingen voor hem gaat doen.

Als we hier dieper in duiken, blijkt al snel dat het een onvervulde behoefte uit haar kindertijd is. Ze reageert vanuit haar zgn. kind-bewustzijn, ze voelt de oude realiteit en ook nog de pijn van toen.

Die oude onvervulbare behoefte om goedkeuring uit het verleden kan in het heden niet worden vervuld, hoe hard je ook je best doet.

Door samen het BIO-LOGISCH STAPPENPLAN te doorlopen, ontdekte Karin dat ze vooral bezig was te voldoen aan andermans verwachtingen en behoeften om -onbewust- in de eigen behoefte te voorzien: goedkeuring krijgen.

Door die ontdekking kon ze die oude pijn toelaten, voelen en loslaten. De relatie van Karin en haar man is nu veel meer in balans. Haar man krijgt nu ook de ruimte en tijd om iets voor haar te doen.

 

#relatie
#goedkeuring
#behoefteaangoedkeuring
#afweermechanisme
#valsehoop
#ontwarjeemoties
#regieoverjeleven
#voorrustinjehoofd
#elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid