voor rust in je hoofd

Omslag website kip 1000 250 1

Bewustwording

Corona
Covid-19 veroorzaakt in onze wereld een crisis van ongekende omvang. Er is angst er, er is verlies, er zijn veel theorieën. Wat er van waar is, wie weet of we er ooit achter komen.
Belangrijker vind ik de voortdurende vrees voor het 'gevaar' dat er gecreëerd wordt. Als je er gevoelig voor bent, kan het blokkerend werken op je levenslust en er zo voor zorgen dat onze levensenergie minder stroomt. Alle maatregelingen kunnen hierbij zorgen voor een verkilling in het gevoelsleven. We krijgen contacthonger, huidhonger en gevoelshonger. Een ideale voedingsbodem voor depressies en ziektes. Maar er is een uitweg:

Hygge!
Steeds meer lees en hoor je hierover. Heb jij er ook al van gehoord? Nee?
Hygge is de Deense manier van leven. Hygge is een lifestyle, een speciale sfeer, waar Denen uiterst bedreven in zijn.

Hoega? Hhuuguh? Heurgh?
Het doet er niet toe hoe je HYGGE schrijft op spelt. Zoals Winnie de Poeh -één van de grootste filosofen van onze tijd- zei toen hem werd gevraagd hoe je een bepaald gevoel spelt:
'Dat spel je niet, dat voel je.'

 

Hygge

Uitleg
Toch is het spellen en uitspreken van 'hygge' nog vrij gemakkelijk. Uitleggen wat het precies is -daarentegen- is ingewikkelder. Hygge is al van alles genoemd:

  • de kunst van het creëren van intimiteit
  • behaaglijkheid van de ziel
  • afwezigheid van ergernis
  • genieten van de aanwezigheid van kalmerende dingen
  • knus kameraadschap
  • warme chocolademelk bij kaarslicht

Beleving
Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.
Hygge draait veel meer om een bepaalde sfeer en ervaring dan om spullen. Het draait om het samenzijn met de mensen van wie je houdt. Een gevoel van thuis. Het gevoel dat je veilig bent en je kunt ontspannen, afgeschermd van de buitenwereld. Waar je een goed gesprek kunt hebben over de kleine of grote dingen des levens -of in comfortabele stilte bij elkaar zitten - of gewoon in je eentje genieten van een kop thee.
Een ingrediënt voor het recept geluk is HYGGE. Het woord komt van het Noorse woord voor welzijn. 'Hygge' het magische ingrediënt is wat Denen de gelukkigste mensen op de aarde maakt.

dreams

Maar hoe creëer je hygge?
Een beetje sfeer kun je al creëren door één of meerdere kaarsen aan te steken, een paar warme dekens en een lekker drankje of chocolademelk. Natuurlijke materialen, zachte kleuren, minimaliseren. Warmte, licht, bloemen, planten, kruiden. Je zou kunnen gaan wandelen, fietsen, picknicken, kamperen of naar de sterren kijken. Voor de ontspanning doe je dan aan yoga en wat ademhalingsoefeningen. Ontspannende geluiden en geuren, een bad, lezen, schrijven etc.
En daar hoort natuurlijk warme chocolademelk èn chocolade bij en dit op een hyggelige manier klaar maken. Als je een beetje de weg weet op het internet kun je veel inspiratie opdoen om je woning in hygge staat te krijgen.

Maar hoe zit het nu met jezelf?
Je kunt je hele huis wel HYGGE ingericht hebben, maar als jij er geen HYGGE gevoel bij hebt... tja, dan wordt het toch een beetje lastig, nietwaar? Om volledig tot rust te komen kun je natuurlijk een wandeling gaan maken, je kunt gaan mediteren, fietsen, kamperen, naar de sterren kijken, noem maar op. Daarmee wil het van binnen nog niet altijd rustiger worden. Je perfectionistische drang gaat gewoon weer door als je thuis komt.

Een Scandinavisch gezegde zegt

Vrees minder, hoop meer.
Eet minder, kauw meer.
Haat minder, heb meer lief.
Dan zijn alle goede dingen voor jou.

Een mooie belofte, nietwaar... Dit wil jij toch zeker ook?


Hygge 4

 

HYGGE aanbieding
Dit helpt je allerlei dingen te bereiken die goed voor je zijn:

Vrees minder & hoop meer, eet minder & kauw meer, haat minder & heb meer lief.


Hygge is het Deense woord voor gezelligheid en knusheid, waar we allemaal naar streven. Van mij krijg je allerlei tips en trics die je helpen bij het creëren van een hygge gevoel. Een mooi cadeau voor jezelf of voor iemand anders.3 uur online voor € 295,50 
met

  • karakterbeschrijving aan de hand van je geboortedag
  • uitleg van je Persoonlijkheids- en Zielekaart (tarot)
  • klopprotocol naar keuze

 

 

 Hygge 4

 

Veel liefs,
Susanne

PS. wacht niet te lang hiermee, mijn agenda is al aardig vol!

 

 

#hygge #deensekunstvanhetleven #meikwiking #genietenvankleinedingen #livethelittethings #folklife #momentslikethis #slowliving #coasy #hyggemindset #alltagsglück #hyggemoment #cozylifestyle #hyggeliving #daskleineglück #pandemic2020 #contacthonger #huidhonger #gevoelshonger #healthcare #unplugyourself #livingthehyggelife #eft #justbe #regieoverjeleven #voorrustinjehoofd #heeljelevenin9stappen #heeljeleven #elysioneft

@happpyal #AllisonChristine #Unsplash
Bron: Hygge - de Deense kunst van het leven en Paravisie

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid