voor rust in je hoofd

Omslag website kip 1000 250 1

Gezondheid

Hooikoortsseizoen
Hèt seizoen van het jaar komt er weer aan! Geloof jij daar ook in? Reageert jou lichaam ook zo heftig als de pollen weer in de lucht zijn?

Wat is hooikoorts?
Volgens www.allesoverallergie.nl worden allergische klachten aan de luchtwegen veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzweven in de lucht. Het lijkt alsof je erg verkouden bent.

Herken je de klachten als

#loopneus                     #verstopteneus
#niesbuien   #jeuk
#tranendeogen #jeukendeogen
#kriebelhoest #benauwdheid
#vermoeidheid #concentratieproblemen
#slecht slapen #hoofdpijn

 

hooikoorts en allergisch astma 770x570

Vaak begint het met een loopneus, jeukende en/of tranende ogen en niezen.

Het kan zijn dat op een later moment ook de luchtwegen gaan opspelen, zoals een piepende ademhaling, hoesten, gevoel van benauwdheid.

 

Kruisreactiviteit
Vaak reageren mensen met hooikoorts ook allergisch op bepaalde voedingsmiddelen, met name groenten en fruit. Dit komt omdat de structuur van het stukje stuifmeelkorrel dat de allergische reactie veroorzaakt in pollen, lijkt op die in bepaalde voedingsmiddelen. Het immuunsysteem is niet in staat om deze zogenaamde allergenen van elkaar te onderscheiden en daardoor ontstaat ook een allergische reactie op die voedingsmiddelen. Mensen met een graspollenallergie reageren vaak ook allergisch op meloen, sinaasappel, tomaat, pinda’s en tarwe, dit heet kruisreactiviteit.

Germaanse Geneeskunde
Volgens de Germaanse Geneeskunde zijn allergieën gebaseerd op sporen. Niet te verwarren met stuifmeel oftewel de 'pollen'. Volgens de 1e Biologische Natuurwet ontstaat elke ‘ziekte’ (beter is te spreken van een Zinvol Biologisch Speciaal programma) door een conflict. Het speelt zich gelijktijdig af op 3 niveaus: Psyche – Hersenen – Orgaan.
(Bron: Zielsoorzaken van ziekte - Björn Eybl)
 

Op het moment van de dramatische situatie (conflict) slaat het onderbewustzijn alle elementen, die bij de situatie/schok horen, op. Alle zintuiglijke indrukken (horen, zien, proeven, voelen) en emoties rondom die situatie heeft het onderbewustzijn opgeslagen en worden weer opgeroepen wanneer we er mee in contact komen.  Hooikoorts is dus op een bepaald moment ontstaan, tijdens een bepaalde (heftige) situatie.

Een voorbeeld
Stel je zit in het voorjaar op de camping, de camping is omringd door bomen. De zon schijnt en de pollen vliegen door de lucht. Op het moment dat je een hap van je appel wil nemen, zegt je partner dat hij wil scheiden. Je schrikt je rot! Dit zal toch niet waar zijn, dit kun je niet bevatten!

Sporen
Je onderbewustzijn neemt op dat moment alles uit de omgeving op: de pollen die rondvliegen, bepaalde geuren en kleuren, de smaak van de appel, de wind, de kou, de zon, de stemmen etc. Dit zijn de sporen. Ook bepaalde lichamelijke ervaringen zoals honger, dorst, een volle maag, koude voeten, natte haren kunnen een spoor vormen. Al deze sporen (allergieën) worden triggers.

Op het moment dat je één van de sporen ervaart, kan het hele programa in gang worden gezet.
Je neemt een hap van een appel en je krijgt een dikke keel. Het onderbewuste blijft het patroon herhalen en reageert heftig op het stofje dat je binnen krijgt.  Het spoor kan dus een variateit aan elementen zijn.

Reukorgaan
Men zegt dat het reukorgaan van alle zintuigen de sterkste “bedrading” naar het onderbewuste heeft. Wellicht is het daarom dat de neus van alle organen het meest met ‘ziekte’ reageert en waarom hier sporen (allergieën) zo veelvuldig voorkomen. “Er een neus voor hebben”.

Thema
Verkoudheid – hooikoorts – bijholte ontsteking. Het thema dat hierbij hoort is een zgn. ‘stink- of geurconflict’.

Iets niet willen ruiken. ‘Dat stinkt!” “Daar zit een luchtje aan!”
Je neus ervan vol hebben. Het komt mijn neus uit.
Niet kunnen ruiken (of weten) wat of wanneer er iets op je afkomt (een gevaar).

Een bijkomende gezwollen keel wijst op iets niet te willen slikken, bijvoorbeeld de situatie.
Vernauwde bronchiën wijst op een territorium- of schrikangstconflict.

Kortom, één trigger kan nogal wat reactie in je lichaam oproepen!

Kun je van hooikoorts afkomen?
Door de lichamelijke klachten, de ‘ziekte verschijnselen’ geloven veel mensen niet dat hooikoorts iets “psychisch’ is.  Jij wellicht wel, anders had je vast dit artikel al weggeklikt.
Je begrijpt intussen wel dat medicijngebruik alleen symptoombestrijdend is. Om van ‘hooikoorts’ af te komen, is het belangrijk de oorzaak (het conflict èn de triggers) op te sporen.

Chronisch
Bewustwording kan een deur openen naar herstel, maar ik ga een stapje verder.
Wanneer iemand zijn conflict niet kan oplossen, blijft hij voortdurend in de stressfase en komt niet tot genezing. Doordat een spoor (de pollen in de lente) weer actief wordt, lijkt het alsof het chronisch is. Je leert ermee om te gaan en je weet je te ‘schikken’ in het probleem en doet uitspraken als “daarmee moet ik maar leren leven’.

Inzicht
Inzicht in hoe de biologische processen verlopen, is natuurlijk heel belangrijk. Alles begint met een klare kijk en begrip van hoe de biologische natuurwetten werken en daar innerlijke rust bij te vinden.
In mijn praktijk begeleid ik mensen bij het oplossen van hun biologisch conflict. Soms gebeurt het dat mensen in één keer hun negatieve emotie kunnen loslaten.

Kun je ECHT van die vervelende HOOIKOORTS bevrijd worden?
Bij chronische aandoeningen vraagt het soms wat meer werk om de triggers en oorzaak op te sporen.  
Mijn technieken zijn gebaseerd op het opsporen van de oorzaak en het loslaten van de negatieve emotie, oude ‘trauma’s en fysieke klachten om zo RUST IN JE HOOFD èn LIJF te krijgen.

Hooikoorts actie
3 sessies van een uur voor € 275,- in mijn praktijk of via beeldbellen. We onderzoeken, grondig, de oorzaak van je klachten en werken aan het oplossen van het conflict. Dit is de weg naar genezing en/of vermindering van je klachten.

Ben je klaar met symptoombestrijding en wil je aan de oorzaak van je klachten werken?
Om een afspraak maken, kun je dit formulier invullen en binnen 48 uur neem ik contact met je op.

Disclaimer
Bovenstaande informatie geeft een eenvoudige uitleg van de Biologische Natuurwetten is als zodanig bedoeld. Het bevat geen medisch advies van welke aard dan ook en de beslissingen en keuzes welke op grond van deze kennis worden genomen zijn geheel voor eigen verantwoordelijkheid.

Hoewel EFT, mits goed toegepast, een uiterst veilige en effectieve methode is en door duizenden professionals wereldwijd wordt ingezet zonder negatieve bijwerkingen, betekent dat niet dat u geen bijwerkingen zou kunnen ervaren.
EFT-sessies dienen nooit ter vervanging van medische evaluaties, diagnose of behandelingen door uw arts of therapeut. Raadpleeg te allen tijde uw arts voordat u EFT wilt toepassen, wanneer u gediagnosticeerd bent met een ernstige geestelijke of medische aandoening, waarvoor professionele (medische) zorg noodzakelijk is.

Hartelijke groet,
Susanne


#allergie #hooikoorts #stuifmeel #pollen #seizoen #loopneus #verstopteneus #niesbuien #jeuk #tranendeenjeukendeogen #kriebelhoest #benauwdheid #vermoeidheid #concentratieproblemen #slechtslapen #hoofdpijn #sporen #kruisbestuiving #piependeademhaling #benauwdheid #luchtwegen #bronchiën #kruisactiviteit #biologika #biologischenatuurwetten #germaansegeneeskunde #ZBS #conflict #neus #reukorgaan #chronisch #symptoombestrijding #EFT #tapping


Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid