voor rust in je hoofd

Omslag website kip 1000 250 1

Gezondheid


In mijn praktijk kwam een vrouw, laat ik haar Ellen noemen, met de vraag of ik haar kon helpen om af te vallen. Ze had zowat alle diëten al gehad, viel enorm af en in een mum van tijd was ze nog meer bijgekomen. Het jo-jo effect maakte haar moedeloos en depressief.

Ik vroeg haar wat het voordeel was van (te) dik zijn / overgewicht hebben?

Ze zei:
Ik word gezien, maar dat is precies wat ik niet wil! Niet op dìe manier.

Door mijn gewicht duw ik makkelijk iemand om, waardoor ik me eigenlijk sterker voel. Ik voel het ook niet zo als iemand mij een klap geeft, echter als ik een klap uit zou delen dan zal de ontvanger daar niet zo blij mee zijn.

Op één of andere manier accepteren mensen het als je niet actief bent, dus dat betekent dat ik niet in actie hoef te komen, dat ik niet hoef te sporten.

Mensen vinden me een gezellig typetje.


Ook vroeg ik haar wat het nadeel was van afvallen:

Het kost geld! Als ik afval moet ik nieuwe kleding kopen en daar heb ik het geld niet voor.

Ik krijg aandacht, een ander soort belangstelling. Mensen willen weten wat er aan de hand is en hoe en wat ik doe om af te vallen.

Als ik op gewicht zou zijn, dan ben ik niet meer zichtbaar, word ik niet (meer) gezien... denk ik.

Als ik afval, blijft er niets meer van mijn borsten over. Mijn man is gek op grote borsten, misschien raak ik hem wel kwijt. 

En zo ging het nog wel even door. Allemaal redenen om vooral niet af te vallen. Haar lichaam reageerde perfect op haar angsten, want het verhinderde dat ze ging afvallen.

Steeds duidelijker werd het dat er een angst om te falen aanwezig was. Een nieuw dieet... daar durfde ze echt niet meer aan. Angst voor succes was er ook. Het zou zomaar eens een keer kunnen lukken, wie was ze dan? Wie zou ze zijn zonder overgewicht? Het boezemde haar angst in.

Ellen was zich niet bewust dat dit haar allemaal blokkeerde. Het werd haar meer en meer duidelijk wat haar verhinderde af te vallen.

Net zoals in mijn nieuwe cursus In 5 weken regie over je lijf hebben we al deze blokkades aangepakt. Ellen heeft nu REGIE OVER HAAR LIJF!

Wil jij net zo als Ellen Regie over je lijf?

Wil jij eindelijk weten wat je tegenhoudt om je ideale gewicht te bereiken?

Wil jij van al die saboteurtjes in de ogen kijken en loslaten?

Kortom WIL JIJ REGIE OVER JE LIJF?


Maandag 24 juli a.s. start de summerschool In 5 weken REGIE OVER JE LIJF!
Waar: ElysionEFT, Burg. van Laarstraat 67 te Wijlre
Investering: € 145,- excl BTW
5 weken vanaf maandag 24 juli a.s. 19.00 - 21.00 uur
Bonus: terugkomdag op 25 september a.s.

Aanmelden, klik HIER

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid