voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Rust in mijn hoofd: waarom ik Black Friday oversla als ondernemer en coach.

Te midden van de hectische Black Friday gekte kies ik er, als ondernemer en coach, voor deze storm te doorbreken en rust in mijn hoofd te bewaren. Hier zijn negen redenen waarom deze keuze niet alleen persoonlijk, maar ook zakelijk van groot belang is:

1. Duurzaam ondernemen
Duurzaamheid staat centraal in mijn ondernemerschap. het gaat niet alleen om ecologische keuzes, maar ook om het vermijden van kortetermijnwinsten, zelfs tijdens de verleidingen van Black Friday.

2. Waarde boven kortingen
Mijn producten en diensten overstijgen kortingen. Door Black Friday over te slaan, leg ik de nadruk op de intrinsieke waarde van wat ik aanbied en geef ik mijn merk een sterke geloofwaardigheid.

3. Sterke klantrelaties
Mijn focus ligt op het opbouwen van sterke en langdurige relaties met mijn klanten. Dit bereik ik niet door te concurreren op basis van prijs, maar door te investeren in kwaliteit en waarde.

4. Integere marketing
Eerlijkheid en transparantie zijn voor mij cruciaal. Ook tijdens Black Friday houd ik vast aan een integere marketingbenadering.

5. Financiële wijsheid
Als ondernemer begrijp ik dat financieel succes verder gaat dan alleen korte pieken. Het vermijden van impulsieve aankopen past bij mijn lange termijn financiële strategie, wat bijdraagt aan rust in mijn hoofd.

6. Exclusiviteit handhaven
Het behoud van een gevoel van exclusiviteit rondom mijn producten en diensten is van essentieel belang voor mijn specifieke doelgroep.

7. Effectief gebruik van tijd en energie
In plaats van te focussen op kortstondige promoties, kies ik ervoor mijn tijd en energie te investeren in het ontwikkelen van hoogwaardige content en het verbeteren van mijn aanbod op de lange termijn, wat bijdraagt aan mijn gemoedsrust.

8. Authentiek ondernemerschap
Mijn keuze om Black Friday te vermijden weerspiegelt mijn authentieke ondernemerschap. Ik maak keuzes gebaseerd op mijn waarden en visie, niet op externe trends.

9. Zelfzorg als ondernemer
Zelfzorg is cruciaal voor mijn persoonlijk welzijn en mijn vermogen om waardevolle begeleiding te bieden. Het vermijden van de Black Friday hectiek draagt bij aan mijn innerlijke rust.

Daarnaast besteed ik mijn tijd liever aan het creëren van op maat gemaakte klop oefeningen voor mijn gewaardeerde cliënten. Deze persoonlijke aanpak staat centraal in mijn coaching, omdat ik geloof in de kracht van individuele aandacht en zorg.

Geen kortingen, maar wel volle aandacht voor mijn online producten, samengebracht in mijn WEBSHOP. 

Ik bied ook veel gratis materiaal aan als een manier om mijn kennis te delen en de community te ondersteunen. Dank je voor het respecteren van mijn keuze. Hoe kies jij voor RUST IN JE HOOFD tijdens deze gekke weken?

 

Waar de meeste mensen last van hebben is: FOMO!

FOMO, oftewel "Fear of Missing Out," is een psychologisch fenomeen waarbij mensen angst voelen dat ze misschien iets belangrijks of leuks missen, vaak veroorzaakt door het zien van anderen die plezier hebben, deelnemen aan evenementen of genieten van ervaringen. In het geval van Black Friday kan FOMO ontstaan door de angst om geweldige aanbiedingen of kansen te missen die anderen lijken te benutten. Deze angst kan leiden tot impulsieve aankopen of deelname aan trends, zelfs als dit niet in overeenstemming is met iemands waarden of financiële doelen.

 

EFT klop oefening voor FOMO tijdens Black Friday

1. Voorbereiding:
Zoek een rustige ruimte en adem diep in en uit om te ontspannen.
Beoordeel de intensiteit van je FOMO met betrekking tot Black Friday op een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 geen FOMO is en 10 extreem sterke fomo vertegenwoordigt.

2. De set-up (tik op het karatepunt):
Tik met twee vingers aan de zijkant van je hand en zeg:
"Hoewel ik deze FOMO voel over Black Friday, accepteer ik mezelf en mijn gevoelens volledig."

3. De klop punten (herhaal de volgende zinnen terwijl je op elk punt tikt):
- Bovenop het hoofd: "Deze FOMO over Black Friday-aanbiedingen."
- Begin van de wenkbrauw: "De angst dat ik iets geweldigs misloop."
- Zijkant van het oog: "Zie anderen profiteren en voel de druk."
- Onder het oog: "Misschien ben ik niet slim als ik niet deelneem."
- Onder de neus: "Deze angst om iets unieks te missen."
- Onder de mond: "Zelfs als anderen genieten, accepteer ik mezelf."
- Sleutelbeen: "Ik laat de druk los en maak mijn eigen keuzes."
- Onder de arm: "Ik kies voor rust en wijsheid in plaats van fomo."

4. Afsluiting:
- Adem diep in en uit en beoordeel opnieuw je FOMO-intensiteit.
- Herhaal de oefening indien nodig totdat je je meer ontspannen voelt.

Deze eft-klop oefening kan helpen om de angst en druk van FOMO tijdens Black Friday te verminderen, waardoor je bewustere keuzes kunt maken die in lijn zijn met je doelen en waarden.

Neem gerust een kijkje in mijn WEBSHOP. 

Hartelijke groeten,

Susanne

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.