voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

𝐙𝐞𝐧𝐮𝐰𝐚𝐜𝐡𝐭𝐢𝐠 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐬𝐨𝐥𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞𝐠𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞𝐤?
 
ZenuwachtigHier is een EFT (Emotional Freedom Techniques) klopoefening om je te helpen bij het omgaan met zenuwen en negatieve gedachten tijdens een sollicitatiegesprek.
 
Volg deze stappen:
 
Stap 1: De opzet
Denk aan het sollicitatiegesprek en breng de zenuwen en negatieve gedachten in je bewustzijn. Merk op hoe sterk deze gevoelens zijn en beoordeel de intensiteit op een schaal van 0 tot 10, waarbij 0 totaal geen zenuwen of negatieve gedachten vertegenwoordigt en 10 extreme zenuwen en negatieve gedachten betekent.
 
Stap 2: Opzetformulering
Formuleer een opzetzin die je gevoelens en gedachten over het sollicitatiegesprek benoemt, bijvoorbeeld: "Ondanks mijn zenuwen en twijfels over mijn capaciteiten, accepteer en waardeer ik mezelf volledig."
 
Stap 3: De opzetzin bevestigen
Herhaal de opzetzin drie keer hardop terwijl je zachtjes op het karatepunt (het zachte gedeelte aan de zijkant van je handpalm, net onder de pink) tikt.
 
Stap 4: De klopronde
Tik vervolgens op elk van de volgende punten op je lichaam, terwijl je bij elk punt een korte zin herhaalt die je gevoelens en gedachten weerspiegelt:
1. Bovenkant van het hoofd: "Deze zenuwen en twijfels."
2. Begin van de wenkbrauw: "Ik ben niet zeker of ik goed genoeg ben."
3. Zijkant van het oog: "Wat als ik het niet kan?"
4. Onder het oog: "Wat denken ze van me?"
5. Onder de neus: "Ik waardeer en accepteer mezelf hoe dan ook."
6. Kin: "Misschien ben ik beter dan ik denk."
7. Begin van het sleutelbeen: "Ik kan vertrouwen op mijn vaardigheden."
8. Onder de arm: "Ik laat de zenuwen los en vertrouw op mezelf."
9. Boven op het hoofd: "Ik ben bekwaam en waardevol."
 
Stap 5: Controleer de intensiteit
Adem diep in en uit, en beoordeel opnieuw de intensiteit van je zenuwen en negatieve gedachten op een schaal van 0 tot 10. Merk op of er veranderingen zijn opgetreden.
 
Stap 6: Herhaal indien nodig
Als je intensiteit nog steeds hoog is, herhaal dan de klopronde van stap 4 met dezelfde of aangepaste zinnen totdat je je zenuwen en negatieve gedachten beter onder controle hebt.
 
Deze EFT-klopoefening kan je helpen om je zenuwen te verminderen en je zelfvertrouwen te vergroten voorafgaand aan een sollicitatiegesprek. Onthoud dat EFT een techniek is die tijd en consistentie vereist om effectief te zijn, dus oefen het regelmatig voor de beste resultaten.
 
Veel succes met je sollicitatie! 🤗
 
 
Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.