voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom je je aangetrokken voelt tot bepaalde mensen, ideeën of producten, terwijl je tegelijkertijd wordt afgewezen door anderen?

Ben je voortdurend op zoek naar iets waarvan je niet precies kunt achterhalen wat het is?

Vraag je je af of je wel echt het leven leidt dat bij jou past?

Gedurende deze 12 Heilige Nachten, zul je de kans krijgen om 12 belangrijke archetypen te verkennen. Deze archetypen vormen de basis van je persoonlijkheid. Ze zijn universele beelden en energieën die inherent zijn aan iedereen, zoals de Moeder, de Minnares, de Zuster en de Krijgster. Ze vertegenwoordigen een deel van ons potentieel.


 

Jacquelien schrijft hierover:

Jacquelien 2


WAT ZIJN ARCHETYPEN?
Archetypen zijn psychologische concepten die voor het eerst werden geïntroduceerd door C.G. Jung. Hij bestudeerde dromen en mythen van over de hele wereld en ontdekte daarin universele figuren en thema's. Jung concludeerde dat er een collectief onbewuste is dat de hele mensheid deelt en dat dit collectieve onbewuste wordt bevolkt door archetypen. Deze archetypen zijn universele psychologische patronen, symbolische beelden en fundamentele energieën die inherent zijn aan alle mensen.

Deze archetypen zijn al eeuwenlang aanwezig en komen voor in de verhalen waar zowel kinderen als volwassenen van genieten. Ze zijn geliefd omdat deze figuren resoneren met de archetypen in onze eigen psyche.

Hoewel iedereen deze archetypen in zich draagt, kan de mate van bewustzijn en affiniteit variëren. Sommige archetypen zijn meer bewust aanwezig in ons leven, terwijl andere sluimerend blijven. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in onze persoonlijke ontwikkeling en relaties. Wanneer we ons niet bewust zijn van deze archetypen, is er een kans dat ze zich in hun schaduwvorm manifesteren. Door bewust contact te maken en te werken met deze diverse archetypen in onze psyche, kunnen ze zich ontwikkelen tot bronnen van innerlijke kracht en rijkdom.

 Rauhnächte met prijs 800 x 240 px

 

WAAROM IS HET BELANGRIJK CONTACT MAKEN MET JE ARCHETYPEN?
Archetypen vormen een verborgen schat in je innerlijke wereld en ze vertegenwoordigen een potentieel dat aandacht en ontwikkeling verdient. Elk archetype is als een bron van kracht die tot je beschikking staat.

Wanneer je je niet bewust bent van je innerlijke archetypen, manifesteren ze zich vaak in hun schaduwvorm. Neem bijvoorbeeld het archetype van de Krijgster. Goed geïntegreerd vertegenwoordigt zij kracht, wilskracht en het vermogen om je grenzen te beschermen. Maar als je geen bewuste connectie hebt met je Krijgster, kan zij zich vervormen tot een innerlijke criticus die vijandig en kritisch is, zelfs tegenover anderen die het niet met haar eens zijn.

Door bewust contact te maken met de diverse archetypen in je psyche, kunnen ze zich ontwikkelen tot waardevolle hulpbronnen die je kunt activeren wanneer dat nodig is. Bovendien zul je gaan beseffen en ervaren dat deze archetypen niet alleen binnenin jou bestaan, maar ook in de wereld om je heen. Je wordt deelnemer in het bewustzijnsproces van deze archetypen.

Het is cruciaal dat de verschillende archetypen in je psyche in balans zijn. Als een archetype te dominant wordt, kan het zijn schaduwzijde laten zien en problematisch worden.

Door te werken met archetypen versterk je ook je intuïtie. Je leert welk archetype je kan helpen in specifieke situaties en je herkent de aanwezigheid van archetypen in anderen en in de maatschappij. Het ontwikkelen van een bewustzijn rond deze archetypen kan hen helpen hun hoogste potentieel te bereiken.

Laten we de archetypen, die ik noemde, eens bekijken:

Ontwerp zonder titel 15
De Wilde Vrouw (24/25 december) is levendig, eigenzinnig en viert het pure leven. Ze staat sterk in verbinding met de aarde en omarmt haar vrouwelijkheid met vrijheid en onafhankelijkheid.

 

Ontwerp zonder titel 16

De Krijgster (25-26 december) activeert ons vermogen om onze eigen standpunten te vertegenwoordigen. Ze staat voor stabiliteit, doorzettingsvermogen en zelfbescherming. Ze begrijpt zowel haar eigen sterke als zwakke punten.

 

Ontwerp zonder titel 17

De Priesteres (26-27 december) is een ervaren vrouw met magische en mystieke gaven. Ze heeft de kracht om anderen te ondersteunen en dient een hoger doel. Haar kracht ligt in genade en onvoorwaardelijke liefde.

 

Door het werken met deze archetypen ontwikkel je een gevoel van eenheid en vorm je een team van innerlijke helpers, met je Leider of persoonlijke Zelf als gids.

 

Ben je bereid je eigen magie te gebruiken,
waarvan je niet eens weet dat je die bezit?

Wil jij leren hoe je een diepe verbinding met je ziel kunt creëren?

Sta je open om de kwaliteiten van de innerlijke bondgenoten,
die al in jou aanwezig zijn, te benutten?

 

Kopie van Ja Susanne 

 

WELKOM OP EEN SPIRITUELE ONTDEKKINGSREIS DOOR DE WERELD VAN 12 VROUWELIJKE ARCHETYPEN.
Archetypen vertegenwoordigen universele gedragspatronen die, eenmaal begrepen, je kunnen helpen om jezelf en je plaats in de wereld beter te begrijpen. Samen vormen ze een krachtig team dat verschillende aspecten van jouw potentieel belicht.

Kortom, het kennen van je archetypen kan je leven veranderen.

De vrouwelijke archetypen zullen je:

  • leren hoe je de emotionele wonden kunt helen, die je met je meedraagt
  • begeleiden bij het liefdevol omarmen van je schaduwzijde
  • empoweren om een authentiek leven te leiden

Met behulp van aanwijzingen en rituelen zul je jouw persoonlijke relatie met elk archetype verkennen en eer bewijzen aan alle facetten van jezelf.

Je zult ontdekken hoe je de bekende archetypen, zoals de Maagd, de Moeder, de Minnares, de Zuster en de Krijgster, in hun meest goddelijke uitdrukkingen kunt belichamen.

Daarnaast zul je kennismaken met vaak onderdrukte archetypen zoals de Wilde Vrouw, de Tovenares en de Kunstenares.

En je zult herontdekken de verloren archetypen van de Priesteres, de Genezeres, de Oude Wijze Vrouw en de Koningin.

Je zult leren welke archetypen het meest actief zijn in jouw psyche en hoe deze archetypen je kunnen bijstaan om diepere inzichten in je leven te verkrijgen. Door te begrijpen hoe je elk archetype kunt belichamen, zul je ontwaken tot de krachtige levensenergie in jezelf en de gaven van het Goddelijke Vrouwelijke in jezelf integreren. Maak je klaar om je ware zelf te herontdekken, je kracht op te eisen en je eigen waarheid te belichamen.

Het ontwikkelen van deze innerlijke archetypen is een intuïtief proces dat verder gaat dan louter mentale kennis. Via meditaties zul je deze archetypen op een emotioneel niveau leren kennen en ze zullen een integraal onderdeel van je energie worden.

 Discovering your archetype 1

 

Deze cursus is speciaal ontworpen voor een bijzondere tijd:

DE 12 HEILIGE NACHTEN.

Voor elke Heilige Nacht en elk archetype

is er een speciaal ritueel en oefening gecreëerd

om je te begeleiden op deze betekenisvolle reis.spannende vrouwelijke reis 800 x 240 px

 

Beoordeel de dag niet naar de oogst die u die avond bracht.
Beoordeel hem op basis van het zaad dat u hebt gezaaid.
Robert Stevenson

 

Kopie van Ja Susanne

 

Dit zegt Susan erover:

Complimenten 3

 

WAT ZIJN RAUHNACHTE OFTEWEL DE HEILIGE NACHTEN?
De term 'Heilige Nachten' verwijst naar een periode die begint op kerstnacht (24/25 december) en eindigt na de nacht van 5 januari op Driekoningen. Traditioneel staat deze tijd bekend als een periode waarin dromen bijzonder goed onthouden kunnen worden.

De Rauhnächte, zoals ze in het Duits worden genoemd, hebben altijd een mysterieuze sfeer gehad en terecht. Het is de donkerste tijd van het jaar, waarin allerlei mysterieuze gebeurtenissen in de natuur kunnen plaatsvinden.

In de verbeelding van onze voorouders werd de Wilde Jacht voorgesteld als een groep verloren zielen die door het land en de dorpen dwaalden en allerlei geesten brachten onheil. Daarom was het verstandig om bij de warme haard te blijven, te rusten na de uitdagingen van het jaar en te luisteren naar de sprookjes en soms enge verhalen die de ouderen te vertellen hadden. Tijdens deze ruige nachten leek het alsof de klokken stilstonden.

Dit is precies waar we vandaag de dag zo naar verlangen - en ook nodig hebben: een periode waarin het lijkt alsof de tijd even stilstaat. De 12 Heilige Nachten brengen een andere energie met zich mee. Vooral op kerstdagen heerst er een magische sfeer in de wereld, een gevoel van welwillendheid en saamhorigheid. Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn veel bedrijven gesloten, wat de gelegenheid biedt om vakantie te vieren en even tot rust te komen.

 

Al sinds eeuwen


WAAROM JUIST NU?

De periode tussen Kerstmis en Driekoningen blijft een speciale tijd van het jaar, waarin mensen vaak de behoefte voelen om elkaar te bezoeken en samen met familie gezellige activiteiten te ondernemen. Echter, sinds het afgelopen jaar is alles anders geworden. De 'Corona'-regels hadden ons gedwongen om onze plannen te heroverwegen. Uit eten gaan, het bijwonen van (kerst)concerten en zelfs familiebezoeken waren onderhevig aan specifieke regels en beperkingen. Het lijkt erop dat de huidige tijd ons uitdaagt tot bezinning, innerlijke groei en meditatieve momenten.

 

drempeltijd

 

WAT MAAKT DE 12 HEILIGE NACHTEN ZO SPECIAAL?
Waarom zijn er zoveel gebruiken en verhalen met elkaar verweven tijdens de 12 Heilige Nachten? Deze periode markeert een onderbreking in de normale kalender, een breuk in het gebruikelijke verloop van de tijd. Het ontstond toen mensen de maankalender verlieten en begonnen te leven volgens de zonnekalender. Een maanjaar telt ongeveer 354 dagen, terwijl een zonnejaar elf dagen of twaalf nachten langer is, namelijk 365 dagen. Om dit verschil te compenseren, werden de ontbrekende dagen aan het maanjaar toegevoegd als speciale periode - de 12 Heilige Nachten. In deze tijd worden de twee krachten van de zon en de maan, die een verschillend effect hebben op de mens, in evenwicht gebracht.

Vanuit dit perspectief wordt duidelijk waarom dit een periode is van toenemende spanning en diepere inzichten. Tijdens deze periode lijkt de tijd zich anders te gedragen. De hemel opent zich, de poorten naar andere werelden gaan wijd open en een verscheidenheid aan wezens en vormen stromen naar de aarde, te midden van de mensen. Gedurende twaalf dagen en vooral nachten is er een overvloed aan geesten, spoken, dieren, verdwaalde zielen, maar ook goden en welwillende krachten. Het omgaan met al deze verschijnselen is waarschijnlijk zowel een uitdaging als een zegen van deze tijd.

 Rauhnächte met prijs 800 x 240 px

 

VOORBEREIDING OP HET NIEUWE JAAR
Een ander opvallend kenmerk van de 12 Heilige Nachten is dat elke nacht overeenkomt met een maand van het aankomende jaar. De eerste Rauhnacht in januari, de tweede in februari, de derde in maart, en zo verder. Traditioneel wordt geloofd dat het weer tijdens deze dagen hetzelfde zal zijn als in de overeenkomstige maand: winderig of kalm, koud of zacht, zonnig of grijs. De gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens de periode "tussen de jaren" kunnen iets onthullen over het nieuwe jaar. Daarom kunnen we tijdens deze bijzondere dagen en nachten werken aan bepaalde aspecten om het komende jaar soepeler te laten verlopen. Omdat we symbolisch door de cyclus van het nieuwe jaar reizen tijdens de twaalf Heilige Nachten, kunnen we deze tijd gebruiken om ons bewust voor te bereiden op het jaar dat voor ons ligt. De ondersteunende krachten die we internaliseren tijdens de Heilige Nachten zullen het hele jaar aan onze zijde staan.WAT KUN JE VERWACHTEN?
Elke Heilige Nacht, en speciaal voor elk archetype, zul je een ritueel en een opdracht ontvangen.

Bijvoorbeeld:

  • De Minnares staat voor sensualiteit en genot.
  • De Wilde Vrouw moedigt je aan om contact te maken met Moeder Aarde, jezelf te aarden en je energie op te laden.
  • De Zuster biedt ondersteuning bij veranderingen en het loslaten in je leven, waardoor ruimte ontstaat voor het nieuwe.

Om contact te maken met de twaalf archetypen en hun krachten die in jou verborgen liggen, is het aan te raden om alle opdrachten uit te voeren terwijl je alert en bewust blijft.

Wees vriendelijk voor jezelf, wees nieuwsgierig naar wat je zult ontdekken en kijk uit naar de vele boodschappen en geschenken die elk van de twaalf archetypen je zal brengen.

 

Ja Susanne

 

MET WELK THEMA GAAN WE AAN DE SLAG?
Tijdens de 12 Heilige Nachten maak je kennis met 12 vrouwelijke archetypen die diep geworteld zijn in je onderbewustzijn. Je zult hun vaardigheden en kwaliteiten ontdekken en liefdevol begeleid worden naar je oorspronkelijke vrouwelijke kracht. Deze 12 archetypen zullen altijd aan je zijde staan, klaar om je eigen vrouwelijkheid te voeden, te versterken en te helen, zodra je ze in jezelf activeert en de ruimte geeft om zich te ontwikkelen.

 

Susan

 

WAT STAAT ONS TE WACHTEN?
Om dit jaar de 12 Heilige Nachten nog intenser en bewuster te beleven, zal ik je gedurende 12 dagen begeleiden op je reis door de magische donkere nachten. Samen zullen we werken aan het creëren van een betoverend jaar vol mogelijkheden.

Kopie van Susan


Gedurende deze online cursus ontvang je dagelijks een e-mail. Je zult ontdekken hoe je door middel van betoverende vragen, opdrachten, meditaties, opstellingen en EFT-sessies je energie kunt harmoniseren en omvormen, op weg naar een positieve en gelukkige toekomst. Tijdens deze cursus zul je jezelf afstemmen op het natuurlijke ritme van de 12 Heilige Nachten.

 

magie

 

DUS
Met de online cursus word je geïnspireerd en ondersteund gedurende de 12 Heilige Nachten. Elke module omvat oefeningen, kennis, rituelen en ideeën waarmee je de kwaliteit van elke individuele Heilige Nacht zelf kunt verkennen, ontwikkelen en benutten. Door je bewust te worden van de essentiële energieën van elke Heilige Nacht en hun invloed, bereik je een optimale voorbereiding op de overeenkomstige maand van het nieuwe jaar.

 

met deze cursus

 

WERKBOEK
De online cursus gaat van start op 24 december a.s. Op die dag ontvang je de eerste e-mail met opdrachten en bijbehorende informatie, inclusief het werkboek. Als je de pagina's afdrukt, kun je ze gebruiken als werk- en dagboek. Door persoonlijke ervaringen, foto's en dergelijke toe te voegen, creëer je een waardevol naslagwerk. Natuurlijk kun je zelf bepalen op welke manier je de instructies voor de 12 Heilige Nachten het beste kunt benutten!

 

 

Rauhnächte met prijs 800 x 240 px

 

VOORDELEN
De online cursus kun je op je eigen tempo en volgens je eigen schema volgen. Of je nu een ochtend- of avondmens bent, je kunt zelf bepalen wanneer je de tijd neemt voor de cursus, en je kunt zelf kiezen hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Je kunt van het comfort van je eigen huis genieten en de omgeving zo gezellig en comfortabel maken als je zelf wilt, met alles wat je nodig hebt voor de cursus. De beslissing over wanneer je aan de slag gaat met de cursus ligt volledig in jouw handen. De opdrachten zijn eenvoudig te begrijpen en uit te voeren. Je hebt toegang tot de cursus tot en met 10 januari 2024.

gun jij je

 

IK WENS JE EEN MAGISCHE TIJD TOE MET
DE REIS DOOR DE 12 HEILIGE NACHTEN!


Ja Susanne

 

Liefs,
Susanne

PS. Mocht iets nog niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact met me op.

Lees HIER meer over de archetypen.

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.